Cantina Giuseppe Sedilesu
Naturální vína s autentickým terroir v různých pdobách. Tradiční pěstování a zpracování hroznů bez přidání vedlejších aditiv, v souladu s přírodou v BIO produkci.
První oficiální vinařství v Mamoiada, založil před 30 lety Giuseppe Sedilesu se svými třemi syny. Nyní obhospodařují 15 ha vinic udržitelné BIO produkci. Charakteristé pro vinařsví je spontánní fermentace na dřevěném sudu, použití vlastních autochonních kvasinek, jemná filtrace. Každé víno má svůj chakakter, hloubku a osobitost.
Vinice se rozléhají v nadmořské výšce 650 až 850 m n.m., chráněné pohořím Supramonte e Gennargentu. Podloží je písčito-žulovitého původu, bohaté na draslík a fosfor. Vlajkovou lodí Cantina Sedilesu je Mamuthone, vyrobené tradiční metodou spontánní fermentací na dřevěných sudech s následným zrání v dubových sudech. Vinařství si hýčká stoleté vinice, ze kterých vyrábí Riservy, Ballu Tundu a Carnevale, svahovité vinice jsou orány párem volů. Za zmínku stojí úspěšná reprodukce bílé autochtonní odrůdy Granazza, příjemně svěží s minerální dochutí. Milovníka Orange Wine oslní Granazza na slupkách.