Detailní popis produktu
Výrobce: Paniffico Battacone
váha: 250gr
Složení: tvrdá semolinová mouka ze Sardinie , droždí, mořská sůl.
Datum spotřeby: 8 měsíců
Jedná se o neobvyklý druh chleba, který se vyrábí pouze na Sardinii. Jsou to tenké křehké a křupavé pláty, skvělou alternativou k různým snackům. Chléb (Pane) se často podává jako součást italských předkrmů antipasti, doprovázený různými sýry, uzeným masem a olivami.
Pane Carasau znamená v sardském dialektu "opečený chléb ", má dlouhou historii a je součástí sardinské kultury. Tento chléb se tradičně vyrábí ze semoliny (tvrdé pšenice) vody, mořské soli a peče se v peci na dřevo. Je 2x pečený, aby zachoval svou trvanlivost.
Původ Pane, sahá až do dob antického Říma, kdy sloužil jako potrava pro římské vojáky na dlouhých taženích. Po té znám jako „pastevecký chléb“, má roční trvanlivost. Když navlhne, stačí znovu ohřát na pánvičce, nebo v troubě a je opět krokantní.
Sardinský chléb Pane Carasau se v kuchyni používá na různé způsoby. Ideální alternativou chlebu (lépe stravitelný, nenadýmá). Nalámané kousky jsou vhodné na ozdobení hustých polévek. Nerozmáčí se!
Baleno v kartonu a flowpack filmu pro maximální čerstvost.
Nutriční hodnoty
PRŮMĚRNÉ HODNOTY na 100 g / % na 100 g
Energie 1520kJ – 359 kcal / 18%
Tuk 1,4 g / 2 %
z toho nasycené 0,2 g / 1%
Sacharidy 72 g / 28 %
z toho cukry 1,9 g / 2 %
Vláknina 4,1 g
Bílkoviny 12 g / 24 %
Sůl 2 g / 33 %
*Referenční příjem u průměrného dospělého 1520 kJ / 359 kcal
Datum spotřeby: 06/08/2025
Doplňkové parametry
Kategorie: | Delikatesy |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.