Mamuthone

Cannonau di Sardegna 2021 *BIO Cantina Sedilesu, Mamoiada

550 Kč
Dostupnost: Skladem
Kód: 51

Detailní popis produktu

Vlajková loď vinařství, vyrobena tradiční metodou zrání na sudu. Harmonické víno z mladých a starých vinic s noblesním elegantním závěrem.

Fermentace spontánní v dřevěných sudech 20 dní na slupkách.

Zrálo ve velkých dubových sudech 12 měsíců, v cementových nádrží 12 měsíců a 12měsíců na láhvi.

Barva intenzivní granátová.

Vůně vyzrálých ostružin, divokého koření s lehkým dotekem vanilky.

Chuť plná, komplexní se sametovým závěrem.

Doporučení výtečně doprovází pokrmy z červeného masa, divočiny a vyzrálé sýry. Doporučená teplota servírování 18-20 °C.

Víno je vhodné k archivaci. Až 20 let při správných podmínkách skladování v chladu a temnu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Hmotnost: 1.6 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Naturální vína z vysoko-položených vinic, se spontánní fermentací na dřevěném sudu. Tradiční pěstování a zpracování hroznů bez přidání vedlejších aditiv, v souladu s přírodou v BIO produkci.

První oficiální vinařství v Mamoiada, založil před 30 lety Giuseppe Sedilesu se svými třemi syny. Nyní obhospodařují 15 ha vinic udržitelné BIO produkci. Charakteristé pro vinařsví je spontánní fermentace na dřevěném sudu, použití vlastních autochonních kvasinek, jemná filtrace. Každé víno má svůj chakakter, hloubku a osobitost.

Vinice se rozléhají v nadmořské výšce 650 až 850 m n.m., chráněné pohořím Supramonte e Gennargentu. Podloží je písčito-žulovitého původu, bohaté na draslík a fosfor. Vlajkovou lodí Cantina Sedilesu je Mamuthone, vyrobené tradiční metodou spontánní fermentací na dřevěných sudech s následným zrání v dubových sudech. Vinařství si hýčká stoleté vinice, ze kterých vyrábí Riservy, Ballu Tundu a Carnevale, svahovité vinice jsou orány párem volů.  Za zmínku stojí úspěšná reprodukce bílé autochtonní odrůdy Granazza, příjemně svěží s minerální dochutí.  Milovníka Orange Wine oslní Granazza na slupkách.

[