Carnevale Riserva
Cannonau di Sardegna DOC 2019, Mamoiada
Detailní popis produktu
Moderní verze tradičního Cannoanu ze starých vinic. Lehký dotek barique.
15% alk
Výtěžnost vinic 40 hl/ha, stáří vinic 80 let, organická vinice, systém arberello.
Podloží granitové, "lieu-dit" Garaunele v 650 m mn.
Fermentace spontánní na přirozených kvasinkách v dřevěných sudech 25 dní
Zrání 16 měsíců v tradičních dubových sudech "barique"
Barva rubínově červená s granátovými odlesky
Vůně vyzrálého ovoce, aromatických bylin s vanilkou, kořeněné tóny
Chuť komplexní, vyvážená s elegantním sametovým tříslem
Doručení k masovému risotto, červenému masu na všechny způsoby, k divočině, vyzrálým sýrům tipu pecorino. Doporučená teplota servírování 18-20 °C
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.7 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Naturální vína z vysoko-položených vinic, se spontánní fermentací na dřevěném sudu. Tradiční pěstování a zpracování hroznů bez přidání vedlejších aditiv, v souladu s přírodou v BIO produkci.
První oficiální vinařství v Mamoiada, založil před 30 lety Giuseppe Sedilesu se svými třemi syny. Nyní obhospodařují 15 ha vinic udržitelné BIO produkci. Charakteristé pro vinařsví je spontánní fermentace na dřevěném sudu, použití vlastních autochonních kvasinek, jemná filtrace. Každé víno má svůj chakakter, hloubku a osobitost.
Vinice se rozléhají v nadmořské výšce 650 až 850 m n.m., chráněné pohořím Supramonte e Gennargentu. Podloží je písčito-žulovitého původu, bohaté na draslík a fosfor. Vlajkovou lodí Cantina Sedilesu je Mamuthone, vyrobené tradiční metodou spontánní fermentací na dřevěných sudech s následným zrání v dubových sudech. Vinařství si hýčká stoleté vinice, ze kterých vyrábí Riservy, Ballu Tundu a Carnevale, svahovité vinice jsou orány párem volů. Za zmínku stojí úspěšná reprodukce bílé autochtonní odrůdy Granazza, příjemně svěží s minerální dochutí. Milovníka Orange Wine oslní Granazza na slupkách.
[