Zážitkové menu pro labužníky 0 km v historické "kanýně"

 PASQUALE , mistr v oboru  zpracování masa; sušených salámů, sýrů pecorino, olivového oleje. A samozřejmě vynikajícího vína v malé produkci.

a.1) Aperitivo da Pasquale- degustace domácího vína Cannonau di Nepente, variace vlastoručně vyrobených sušených salámů a sýrů,  Pane Carasau, 0km

Orientační cena 15€, zahrnuje ochutnávku, návštěvu tradiční Cantýny Pasquale, výklad a překlad. 

Pasquale také nabízí různé variace typického menu, vlastoruční výroby, od sýrů až po maso.K výběru jsou 4 menu: Menu zahrnuje vodu, 1/2l vína, kávu, na osobu.

 

  • Menu č 1. Antipasto e il primo_Předkrm + těstovinový chod + grilovaný sýr, cena  40€/osoba

a) Raviolli di formaggio con sugo di cingiale_Raviolli sýrové s omáčkou z divočáka

b) Pane Frattau / Sardská pizza/ máčený pane Carasau ve vývaru, prokládaný rajčatovou omáčkou, strouhaným ovčím sýrem, ztracené vejce.

Menu č 1.

Antipasto misto; salumi, formaggi, e ricotta /překrm variace ovčích sýrů a salámů.

Tamatti hin frughe /plátky rajčat se strouhaným slaným ovčím sýrem/

Cassola /míchaná rajčata, vejce, cibule/

a)Pane Frattau / Sardská pizza/ máčený pane Carasau ve vývaru, prokládaný rajčatovou omáčkou, strouhaným ovčím sýrem, ztracené vejce.

a) Raviolli di formaggio con sugo di cingiale_Raviolli sýrové s omáčkou z divočákaFormaggio arrosto con pane bagnato / Zapečený sýr v chlebové rolce/

Domácí víno Cannonau, digestiv, café.

Cena 50€

 

Menu č.2 .Antipasto con secondo / předhrm, druhý chod z masa 50€/osoba 

(antipasto_vše domácí výroby_2 druhy salámů, ricotta, formaggio semistagionato, pane, olej, olivy), Maso na rožni ( na výběr: selátko, jehněčí, ovčí, kůzlečí, hovězí) + Cordula( pečená delikatesa, střívko, na rožni) + Insalata di staggione (sezónní zelenivový salát), digestivo (digestiv: grapa, nebo mirto)

 

 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10226890023660468&type=3

 Více o Pasquale...
Vyrábí téměř vše lokální produkce, nejvyšší kvality široko daleko. Mezi jeho kulinářské vychytávky patří: Antipasti della terra (sušené salámy, Proscuitto a sýry Peccorino. Nakládá a zpracovává různé druhy zeleniny, olivové oleje. Hlavně maso, zpracuje úplně vše a promění v neskutečnou delikatesu 🙂 A samozřejmě, jako každý správný Sard vyrábí božský nektar, Cannonau Nepente di Oliena 🙂
Zná velmi dobře terén, údolí Vallenaito. Naloží nás do svého jeepu a necháme se unést do neobyčejných míst s kouzelným panorama plným přírodních krás, navštívíme jeskyň, kde se ukrýval známý bandita „Grotta di Corbeddu“ a prehistorických staveb Nuragů Sa Sedda e Sos Carros. Nebude chybět aperitivo v tradiční pastýřské chýši „Oville“ Nezapomenutelný zážitek v krajině dech beroucí dech zakončený tradičním Menu v katnýně ze 13. století