Zážitková gastroturistika v Supramonte di Oliena
Maximálně doporučuji pro všechny milovníky přírody a dobrého jídla, pro všechny věkové kategorie. Bez vyjímek batolat, důchodchů a domácích mazlíčků. Všechny dobré duše jsou u Antoina vítány :-)
Můžete se těšit na:
- jízdu jeepep; přiblížíme se do úpatí hor
- kouzelný výhled, poznání horské fauny a flory, objevení utajených krás lunární krajiny
- vydatné pastevecké občerstvení " aperitivo da pastore 0km" v přírodě (vlastoručně vyrobené ovčí sýry (peccorino, ricotta), variace sušených salámů, chlebových placek, oliv, cherry rajčátek. Domácí víno cannoanu, voda z míástní studány)
- návrat z hor zakočníme domácím obědem na statku Antonio
- návštěva a ochutnávka místního vinařství Cantina Oliena
- Celodenní program od cca 9:30 do cca 16h Orientační za osobu 80 eur.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100089445717938
Orientační itinerář:
Ráno sraz v 9:30 v Oliena Café Managheri Wine Bar sraz s mou maličkostí a místním správcem lesů Antonio. Společně objevíme ukryté krásy magické krajiny Monte Corrasi.Náš program, délku výletu lze upravit dle náročnosti, pro děti dospělé a důchodce. Příklad výletu:
Program v 9:30 z Oliena vyjedeme jeepem do maximálně dosažitelné výšky autem v 900 m.n.m, tzv.Tuones. Pak asi 30min chůze lesní cestou do mírného kopce, tzv. „Ishala Pradu. Námahu odvděčí jedinečný panoramatický výhled do okolí. Po dovršení bodu Pradu, budeme moci obdivovat proslulou „lunární krajinu“; připomíná obzvláště skalnatou a suchou oblast bohatou na fascinující vápencové útvary. Z „Pradu“ se můžeme rozhodnout, zda se vydáme na „Punta Corrasi“, nejvyššího vrcholu pohoří Supramonte 1500 m.n.m, asi 1h chůze lemující hřebeny pohoří Oliena.
Nebo „Sos Nidos“, ze kterého si můžeme užít panorama s výhledem na moře. Přibližná doba, jako u předešlé varianty. Pokud vás baví pěší turistika, můžeme se vydat po obou trasách (Punta Corrasi a Sos Nidos).V úplatí hor u fontány nás chystá piknik. Tradiční oběd 0 km, variace sušených salámů a sýrů, pečené selátko, pane, sezonní zelenina, víno.
Oběd na statku Huvile: Variace pečeného masa/ variace pečeného masa na rožni, vlastnoručně vyrobené sýry a salámy, Pane Carasau, sezónní zelenina a ovoce, diegstivo, café a domácí víno. Orientační cena 80 eur/osoba. Min. počet 4 osob.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100089445717938
Menu Antonio, na ovčí farmě, Supramonte di Oliena
Menu č 1.
Antipasto misto; salumi, formaggi, e ricotta /překrm variace ovčích sýrů a salámů.
Tamatti hin frughe /plátky rajčat se strouhaným slaným ovčím sýrem/
Cassola /míchaná rajčata, vejce, cibule/
Pane Frattau / Sardská pizza/ máčený pane Carasau ve vývaru, prokládaný rajčatovou omáčkou, strouhaným ovčím sýrem, ztracené vejce.
Formaggio arrosto con pane bagnato / Zapečený sýr v chlebové rolce/
Domácí víno Cannonau, digestiv, café.
Menu lze objednat aj samostatně (40eur)
Cena 80eur zahrnuje výler do hor, aperitivo, lokální oběd 0km.
Menu č.2 Completo
Antipasto misto; salumi, formaggi, e ricotta /překrm variace ovčích sýrů a salámů.
Tamatti hin frughe /plátky rajčat se strouhaným slaným ovčím sýrem/
Pane Frattau / Sardská pizza/ máčený pane Carasau ve vývaru, prokládaný rajčatovou omáčkou, strouhaným ovčím sýrem, ztracené vejce.
Prattu e cassa di carne di agnello e vitello / Pastevecký talíř/, variace pečeného jehněčího a telecího masa na divokých bylinkách, s pečenými brambory, rajčaty/
Domácí víno Cannoanu, digestiv, café. (50Eur)
Cena 80 €
V případě dotazu, úpravy menu pro vegetariány, skupinové kalkulace atd, prosím vyplňte kontatní formulář, viz. kontakt.